Élvonalbeli kockázatkezelés
Kérdése van? office@erstealkusz.huFenntarthatóság
Utolsó módosítás: 2021.03.12
2021. March 12. 12:21

Az ERSTE Biztosítási Alkusz fenntarthatósággal kapcsolatos közzététele

Hatályos: 2021. március 10-től

 

Az ERSTE Biztosítási Alkusz Kft. (továbbiakban: Társaság) az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/2088 Rendelete („SFDR”) alkalmazásában pénzügyi tanácsadónak minősül, erre tekintettel az SFDR 4. cikkének (5) bekezdése alapján az alábbi nyilatkozatot teszi közzé:

A Társaság figyelembe véve a jogszabályi környezetet, a vonatkozó végleges szabályozástechnikai standardok és részletszabályok hiányát, valamint a szükséges információk rendelkezésre állását úgy döntött, hogy a befektetési döntéseknek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatásait jelenleg nem veszi figyelembe a biztosítási tanácsadása során.

Ennek elsődleges oka az, hogy a Társaság nem előállítója az általa közvetített biztosítási termékeknek, ezért csupán a pénzügyi piaci szereplőktől kaphat információt a fenntarthatóság főbb káros hatásairól. A jelenlegi jogszabályi környezetben, a vonatkozó végleges szabályozástechnikai standardok és részletszabályok hiányában, a szükséges információk rendelkezésre állására tekintettel a Társaság jelenleg nem tudja következetesen felhasználni ezen információkat.

A Társaság a befektetési döntéseknek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatások figyelembevételével kapcsolatos álláspontját rendszeresen, de legalább évente felülvizsgálja, és amennyiben a káros hatások számszerűsítésének szabályozása, az annak alapjául szolgáló adatok és információk köre, minősége és elérhetősége, a vonatkozó végleges szabályozástechnikai standardok és részletszabályok elfogadásra kerülnek, a Társaság kész álláspontját módosítani.

A Társaság fenntarthatósági kockázatok biztosítási tanácsadásába történő integrálásával kapcsolatos politikája a következő menüpontban  tekinthető meg, mely tartalmazza többek között, hogy az ügyfelek fenntarthatósági preferenciáit, valamint a biztosítási termékek, illetve eszközalapok fenntarthatósági jellemzőit a Társaság miként integrálja a biztosítási tanácsaiba


Ügyfélszolgálat & elérhetőségek
1082 Bp., Baross u. 1.
A nyitva tartásunk: H: 08:00 - 20:00
K, Sze, Cs, P: 08:00 - 16:00
+36 1 484 1700
Munkatársaink nyitvatartási időben várják hívását.
Kapcsolat

Minden jog fenntartva! ERSTE Biztosítási Alkusz Kft 2015