Élvonalbeli kockázatkezelés
Kérdése van? office@erstealkusz.huHÍREK
Utolsó módosítás: 2019.06.19
Ne maradjon le!
Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a legfrissebb hírekről, változásokról mindenki másnál előbb!
Készüljünk fel a nyári viharokra, biztosítsuk lakásunkat gyorsan és egyszerűen!
2019. June 19. 12:20

A változékony időjárásra készülve, ha még nem biztosítottuk otthonunkat, akkor most az Allianz új lakásbiztosítási csomagjai közül gyorsan és egyszerűen kiválaszthatjuk, és néhány perc alatt akár online is megköthetjük az igényeinknek legmegfelelőbb biztosítást.

Védjük a tulajdonunkat, és másra is gondoljunk!

A tapasztalatok szerint egyre tudatosabbak vagyunk, ha otthonunk védelméről van szó: az Allianz felmérése alapján ötből négyen tartjuk fontosnak, hogy rendelkezzünk lakásbiztosítással, az utóbbi évek szélsőséges időjárása pedig tovább erősítette ezt az attitűdöt. A kimutatások szerint az elmúlt években emelkedett a biztosítási kötések száma a viharos időjárást követően.

A felmérés alapján egyébként jól látható az is, hogy az időjárás változásától függetlenül is egyre tudatosabbak vagyunk.  A biztosítás választásakor fontos szempontot jelentenek a másoknak okozott károk is, így a felelősségbiztosítás például a megkötött szerződések többségében szerepel.
 

Mit tegyünk, ha kár érte az otthonunkat?

A legfontosabb, hogy meggyőződjünk arról, hogy nem került-e valaki életveszélybe, hiszen ebben az esetben a mentőket haladéktalanul értesíteni kell. Tűz és robbanás esetén értesítsük a tűzoltóságot, illetve a bűncselekményhez kapcsolódó károk esetén (betörés, lopás, rablás, rongálás) a rendőrséget is.

A lakásban keletkezett károkat a tudomásra jutástól számított 2 napon belül, a baleseti, életbiztosítási károkat pedig 8 napon belül kell bejelenteni a biztosítónak. Fontos, hogy a vagyonbiztosítási károk esetén a kárrendezés megkezdéséig, de legfeljebb a kárbejelentést követő 5 munkanapon belül a károsodott vagyontárgyak állapotán csak a kárenyhítéshez szükséges mértékben lehet változtatni (például csőtörés esetén zárjuk el a vízcsapot, a tető megsérülése/beázás esetén az ingóságokat takarjuk le, hogy ne ázzanak tovább).

A kárbejelentés megtehető online, telefonon, írásban vagy akár személyesen is. Készíthetők a káreseményről fotók is, amelyek interneten történő kárbejelentés során azonnal be is csatolhatók.

Forrás: www.allianz.hu
Ügyfélszolgálat & elérhetőségek
1082 Bp., Baross u. 1.
A nyitva tartásunk: H: 08:00 - 20:00
K, Sze, Cs, P: 08:00 - 16:00
+36 1 484 1700
Munkatársaink nyitvatartási időben várják hívását.
Kapcsolat

Minden jog fenntartva! ERSTE Biztosítási Alkusz Kft 2015