Élvonalbeli kockázatkezelés
Kérdése van? office@erstealkusz.huHÍREK
Utolsó módosítás: 2016.01.27
Ne maradjon le!
Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a legfrissebb hírekről, változásokról mindenki másnál előbb!
Új igazgatósági tag az ERSTE Biztosítónál
2016. January 27. 13:11
Személyi változásra került sor az Erste Biztosító vezetőségében, Szigl Renátát nevezték ki a társaság pénzügyi területekért felelős igazgatósági tagjának.
Szigl Renáta a Vienna Insurance Group (VIG) magyar biztosítóinak informatikai vezetője. 2002 óta az UNION Biztosító munkatársa különböző folyamat- és rendszerszervezési feladatkörökben: 2002-2004 között vezető rendszerszervező, ezt követően hét éven át rendszerszervezési csoportvezető, míg 2011-2012 között rendszer- és folyamatszervezési igazgató volt. 2012-től informatika és folyamatszervezési igazgató pozíciót  tölt be az ERSTE és az UNION Biztosítóknál. Korábban,  2000-2002 között a szintén VIG tagvállalat, a pozsonyi Kooperativa Biztosító munkatársaként dolgozott. 
A szakember egyetemi diplomáját a Pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetelemen szerezte biztosítási szakirányon. Szlovák és magyar nyelven anyanyelvi szintű, míg angol és orosz nyelven középfokú nyelvtudással rendelkezik.
Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója a kinevezés kapcsán kijelentette:  „Örömünkre szolgál, hogy Szigl Renáta személyében egy olyan vezetővel gazdagodik az Erste Biztosító vezetése, akinek elmélyült szaktudása és a hazai cégcsoportban megszerzett évtizedes tapasztalatai jelentős mértékben járulhatnak hozzá az Erste Biztosító piaci sikereihez.”
Az ERSTE Biztosító háromtagú igazgatósága 2016. január elsejétől a következő:
Raveczky Zsolt elnök-vezérigazgató
Sziglová Renáta pénzügyi területekért felelős igazgatósági tag
Michael Waiss biztosítási matematika és kockázatkezelés
 


További híreink:
Óriási tévedésben élnek a fiatalok, öregkori mélyszegénység lehet a vége
Nem túl optimisták a fiatalok, ami a várható élettartamukat és a nyugdíjas életüket illeti. A 30 év alattiak szerint ugyanis a várható életkoruk (68,8 év) egybeesik a nyugdíj kezdetével, vagyis arra készülnek, hogy egyetlen napot sem töltenek nyugdíjban – derül ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából. Az Aegon felmérése azt mutatta, a lakosság nagy része még mindig az állami nyugdíjra épít, de nő azok száma, akik azt tervezik, hosszú távra tesznek félre a jövőben.
Az egészségbiztosítások felértékelődése
Olyan jelenségekkel kell szembesülnünk mostanában, amik az elmúlt években ismeretlenek voltak a hazai munkaerőpiacon. Ilyenek
  • a munkaerő hiány
  • munkaerő elvándorlás
  • hiányszakma
  • munkáltatói verseny a munkavállalókért
  • X generáció elvárásai a munkáltatókkal szemben
Bírság az NN Biztosítónak
Előző év december elején 18 millió forint bírságot, 2016 január 14-én pedig 12 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MNB az NN Biztosítóra annak életbiztosítási szerződéskötési gyakorlata miatt. A jegybank munkatársai által kötött próbaügyletek során a biztosító egyes esetekben az ügyleti döntéshez szükséges dokumentumokat nem adott át, lényegi információkat nem közölt, sőt egy alkalommal a fogyasztói szándéktól eltérő szerződés megkötését szorgalmazta.
 

Ügyfélszolgálat & elérhetőségek
1082 Bp., Baross u. 1.
A nyitva tartásunk: H: 08:00 - 20:00
K, Sze, Cs, P: 08:00 - 16:00
+36 1 484 1700
Munkatársaink nyitvatartási időben várják hívását.
Kapcsolat

Minden jog fenntartva! ERSTE Biztosítási Alkusz Kft 2015